En glimt av himlen.

Igår ca kl 18.40 kände jag en glimt av himlen i mitt hjärta.
Helt plötsligt var allt annat borta, oviktigt. Allt som behövdes var att känna och lyssna. Allt stämde. Vi stämde. Vi skapade. Jag sjöng, du spelade och vi skapade. Tack för samspelet! Fantastisk känsla. 
Jag kände sången i själen. Jag hade texten i mitt hjärta. Jag var där, helt medveten om musiken och helt omedveten om allt annat.

Jag vet inte hur det var för de som lyssnade, kan bara hoppas att det kändes äkta för dem, men för mig kändes det faktiskt som om jag såg en liten glimt av himlen.

Jag vill sjunga mig dit igen.


Gamla, vanliga Anna för en dag.

Har inget emot små tanter. Inte alls. 
Det finns dock dagar som de små tanterna bör undvika att reta mig.

Idag åkte jag hem till föräldrarna för att avnjuta mammas eminenta laxfilét. 
Skulle, i vanlig ordning, parkera på gästparkeringen. Så långt allt väl.
Avnjöt därefter lunchen. 
Kommer ut till min bil, mätt och belåten.
Hittar där en arg tant som med vida svängar skriver en lapp och fäster på min vindruta.
Jag går fram, talar om att det är min bil hon just satt en lapp på och frågar vad som är problemet.
Hon svarar mig att jag inte kan parkera. 

Den gamla Anna hade vid det här laget redan varit ursinnnig och gladeligen talat om att sura, små tanter inte ska vistas i trafiken över huvud taget. Den nya, något tilltufsade, Anna ber genast om ursäkt och säger att det givetvis inte var meningen att bära sig så dumt åt..............och sen inser jag vad som är fel.

Jag avbryter mig och frågar vad hon menar med att jag inte kan parkera. Hon svarar att "Det är väl uppenbart. Jag kommer ju inte in i min bil! Du står för nära förarsidan på min bil!" Jag går runt min bil och tittar. Skrattar gott när jag ser att det är helt riktigt, hon kommer inte in i sin bil. "Jaha", säger jag, "då är det väl bara att klättra in från passagerarsidan då". Hon tittar förnärmat på mig. Hon är nu högröd i ansiktet och jag fruktar att hon snart kommer att explodera mitt framför näsan på mig. "Här klättras ingenting", svarar hon mig. "Du måste flytta din bil för du har parkerat fel". Jag suckar djupt och frågar "Hur länge har tant stått parkerad här?"  "Hurså", undrar hon,  nu med större tvekan i rösten.
Jag upprepar min fråga, denna gången något mer uppfordrande.
"Tio minuter", säger hon, och hennes ilskna röda ansikte börjar sakta byta färg mot en generat rosa ton. 
"Jaha", svarar jag, "jag har stått parkerad här en timme. När jag kom hit stod en minibuss parkerad på min högra sida. Om tant tittar efter noga kan tant se att avståndet till parkeringsrutans vita markering är lika stor på bägge sidor. Följdaktligen har jag gjort en perfekt parkering. Precis som jag brukar, om jag får säga det själv. Alltså måste det vara så att tant själv parkerat fullkomligt odugligt. Som om det inte räcker har tant redan klättrat UT från passagerarsidan då det inte finns möjlighet att komma ut ur er bil på annat sätt. Detta enbart för att skriva en ilsken lapp till mig när tant borde ägnat tiden åt att parkera sin egen bil bättre. Som jag ser det är det väl bäst att tant klättrar in igen och flyttar sin bil. Jag har ingen brådska härifrån. Funderar på om jag inte skulle ta en promenad i det vackra vädret.Den trevliga lappen ni skrev till mig kan ni ta hem och torka er i arslet med"

Tanten bytte färg ungefär tre gånger till, klättrade in i sin bil och åkte iväg.

Jag var nöjd.


Kontradiktioner i all sin prakt.

Livet är fullt av motsägelser. Jag, t.ex., känner mig just nu rejält hängig. Helt plötslig uppenbarar sig, längst bort på himlen, en strimma ljus. Motsägelsefullt, eller hur? Det är tydligen meningen att jag inte ska sluta hoppas. Livet kanske kan bli bra.

Om du har en chokladask framför dig och inte tittar på innehållsförteckningen utan ska välja den som ser läckrast ut, vad blir resultatet? I mitt fall blir det alltid nån jävla marsipan som aldrig tar slut utan kletar runt i munnen tills man får ursäkta sig, ta en servett och spotta ut. Klurigt.

Häromdagen fasade jag för mitt jobb. Visste att det skulle bli tungt och förmodligen skulle eleverna tröttna och bli dryga och tråkiga på det sätt som bara tonåringar kan bli. Jag kände redan innan jag gick till jobbet att det här blir inte lätt. Hej, vad jag bedrog mig! T.o.m. de mest ointresserade eleverna var sportsliga nog att vara trevliga och glada. Ytterligare ett exempel på hur livet lurar en.

Ta exemplet madonnan och horan. Vi kvinnor vill bli förförda. Absolut. Gärna romantik med utspridda rosblad, champagne och sidenlakan. När vi väl befinner oss i den situationen, vi har fått allt vi önskat, är allt man kan tänka; men, för tusan, var en man och ta mig då!

Kanhända är detta lite för öppenhjärtligt för somliga. Vet att jag kommer att få kritik för det så småningom. 

Kan ändå inte låta bli att reflektera över livets kontraster. 

Hur ska vi veta när vi är nöjda? 
Poängen är den att när vi tror att vi är nöjda så vänder livet på en femöring och öppnar andra, kanhända bättre, möjligheter. 
Knepigt.

Frågan är den; ska man spendera resten av livet med att se sig om över axeln efter fler motsägelser eller ska man bara bejaka dem när de väl anländer? 
Vet inte vilket som kräver mest energi.

Till dess jag har bestämt mig koncentrerar jag mig på att stava rätt i bloggen, ifall ordpolisen är ute.Sensation....för en stund i alla fall.

Man får ta vara på de ljusa stunderna. Idag har varit en bra dag. Åtminstone om man jämför med igår. Jag lyckades med att starta morgonen kreativt. Det var ju bra. 

Tror t.o.m. att en och annan upplevde mig som en trevlig människa, och det är ju i dagsläget nåt sensationellt eftersom jag så ofta är otrevlig nuförtiden.

Lyckades säga ett och annat skämt utan att någon tog illa upp. Återigen sensationellt.

Tog mig sedan en vända på stan utan att uppröra en enda människa. Jag häpnade över detta faktum.

Efter detta kom nästa chock. Möter en trevlig väninna i en affär och hon frågar hur jag mår eftersom hon oroat sig för mig. En äkta trevlig och rar människa (Tack söta F för din omtanke!) bryr sig om mig!? Då är det inte utan att jag börjar undra om det inte finns ett och annat gott i mig i alla fall..??

Pratar sedan med en vän i telefon och får faktiskt känslan av att vara en behövd, omtänksam och intelligent människa. Det är ju inte klokt! Funderar på att ringa tidningarna och be dem sätta denna stora nyhet på löpsedlarna;
Sensation! Anna är inte enbart elak, dum, plump och tanklös!

Det vore nåt det.

Tänker dock inte hoppas för mycket. Lyfte mig lite idag men det är säkert bara för att det ska slå lite hårdare nästa gång.

Ingen som vill skylla nåt hemskt på mig? Hm? Nån liten katastrof som jag skulle kunna vara skuld till? Jordbävning? Bilkrasch? Inbrott?
 
Passa på nu i så fall, för det kommer en dag när jag reser mig, och då gör jag det ordentligt ska ni veta...

Watch out.

Nu är orken slut.

Det finns inget mer att hämta.
Jag är så trött.
På allt.
På mig.
På att inte få vara, få tycka, få ro, få nån form av harmoni.
Det blir tydligare och tydligare att jag är inte är en tilltalande person. För mig, alltså, men även för andra.
Ändå är jag tvingad att leva med mig själv resten av mitt liv.
Funderar bara på om det blir bäst att kanske undvika alla andra.
Katastrof följer längs min väg. Det är tydligt.
Jag blir bara ledsen.
Jätteledsen, faktiskt.

En gång gjorde jag det två gånger.

Det är inte var dag man skriver i sin blogg två gånger.
Idag är en sån dag.
Ångest har en färg, det är jag säker på. Grå är den. Den växlar mellan att vara ljust, på gränsen till hoppfullt, grå till att vara nästan svart. Hotfullt, oroande, skrämmande svart.
Den har en plats också. Den sitter mitt i kroppen, i magtrakten. Där sitter den och värker och värker. Den får näring av allt osunt och rörigt och själsligt utmattande.
Ibland tror man att den har försvunnit. Man hoppas i alla fall. Men det är ett fåfängt hopp. När man minst anar det är den där igen. Den smyger sig på dig försiktigt först så att du inte hinner värja dig. Mest är den då bara som en känsla eller en skugga bakom dig. Sen slår den till med all kraft och blir fullt synlig och märkbar. 
Ont. 
Jätteont.

Mycket skit ska man höra innan öronen trillar av.

På youtube can man hitta de mest fantastiska klipp. Det ena är värre än det andra. Nu måste jag ju i sammanhanget nämna att jag är sånglärare. Mina öron har fått ta en del om man säger så. Inget ont om mina elever men, om jag uttrycker det lite försiktigt, det kanske inte alltid är så att de sjunger klockrent. Men det är ju därför man tränar sång. För att bli bättre alltså. Man kan ju inte vara färdiglärd från början.

Åter till youtube.

Såg och (till min förtvivlan...) hörde Kishti Tomita och Bobby Kimball i sin duett Devil of a lover.......Lover devil...Duvill men inte jag....Luver of a huver....... Jag ber om ursäkt att jag inte kommer på titeln men texten var högklassig! Verkligen. Åtminstone om man är den svenska kocken i mupparna. 
Per Gessle har åtminsone vett att skriva nanananana när han inte kommer på mer text. Kishti upprepar varje ord i brist på fantasi och förmodligen brist på saker att säga. Litet huvud, liten hjärna.

Jag har tidigare i min blogg kritiserat Kisthtis sångliga förmåga (såväl som hennes mentala tillstånd). Jag tänker absolut inte kritisera henne igen.
Här sitter jag och ljuger.
Det är klart att man måste kritisera en vuxen människa som hävdar att hon är sångcoach (märk väl, ordet sångpedagog tycks förlegat) och som har otroligt korkade, högljudda åsikter om hur andra människor sjunger. Här står människan och skriker sig igenom eländet och verkar tycka att hårdrock (om det nu är det vi ska kalla detta fantastiska verk) passar utmärkt tillsammans med can-cansparkar, ett och annat "wow" i trestrukna oktaven samt att åla sig mot sin duettpartner.

Låt mig göra en Kishti:
"Oh, my God, Kishti. Du är bara too much, alltså! Jag får ingen feeling och jag känner inte att du vill beröra mig from deep down av ditt innersta. Ditt främträdande här on the stage blir liksom bara half of what you could do, girl.  Min själs fjäril bara längtar efter att få flyga totally free genom din låt men det...det....det.....det......bara doesn´t happen, liksom!"

Låter detta som en sågning??

Det kan ni ge er fan på att det är!!!

Och då har jag bara snuddat vid hur det lät.........

Mina stackars öron.

Kvistlack och annat helvete.

Låt mig berätta lite om kvistlack. Vill bara poängtera att detta är upplysningar som var man, eller kvinna, kan ha nytta av då ni renoverar er bostad.Kvistlack används för att kvistarna inte ska bli gula då man målar vitt,  exempelvis ett tak.

 Så långt är allt väldigt enkelt. 

Det som kan kännas lite jobbigt med kvistlack är att själva konsistensen är som förbannad, jävla mjölk. Har ni provat att måla tak med mjölk nån gång? Inte helt självklart kan jag säga. 
För det första syns det inte så väl om det täcker eller inte (och det har man ju fått höra, att det är oerhört viktigt att det täcker..). 
För det andra skvätter det nästan ingenting.  (Detta kallas ironi och tolkningen bör vara att efter målningen hade jag lika mycket lack på mig som i taket.)
För det tredje måste man (om man nu har, som jag, panel i taket) måla alla skarvar först.

Fan.

Sen når man inte överallt. Över trappan, t.ex, får man använda kvastskaft och tejpa på penseln på nämnda kvastskaft och sedan hoppas på en jävla träffsäkerhet.
Jag är inte särskilt träffsäker.

Efter kvistlacken ska det målas med häftgrund. Två gånger. Alla skarvar ska målas två gånger och varje bräda ska målas två gånger.

Förutom detta ska man dras med allt annat helvete i livet.

Jag är inte glad. 

Inte alls faktiskt.

Men taket är numera vitt.

Skrattet är nyckeln!

Vart jag än kommer får jag höra att jag skrattar för mycket, sött, i treklanger, som en sångpedagog bör, hysteriskt, smittande osv.... Ibland leder det där skrattet mot spännande vägar, kan man väl lugnt säga.

Skrattet är befriande. Det är nyckeln. Jag behöver det. Idag mer än nånsin. Alla borde skratta mer. Faktiskt.

Idag skrattade jag högt. Det var behövligt. Flera gånger faktiskt. Och se vad som hände.

Det här kan bli intressant. Jag är nyfiken. Intressant...

Kram.Gino....ahhh.......

Jag tänkte drista mig till att vara tonårsaktigt sentimental och citera en sångtext. Inte för att texten i sig är fantastisk. Den är mera...mysig. 
Nej, anledningen är att detta helt enkelt är en av mina favoritlåtar just nu. Gino Vanelli. Ahh... Rösten är som en smekning för ett ömt hjärta, det är den faktiskt. Så mjuk, så lugnande, så....bra. 
För en liten stund kan man slappna av och glömma allt annat och bara vaggas med. Och så....
Vi tycker om den här låten, eller hur?

Rock me to heaven all night long
Take me away till the hurt is gone
Send me across the night like a shooting star
Yeah, sway me slow and look into my eyes
And open up the gates of paradise
Feel the love that you draw from the beating of my heart
It´s been a long hard day
And sometimes I feel like I´m loosing the fight
So darling be an angel and
rock me to heaven tonight

RSS 2.0